Kempisch Kamerkoor > Algemene informatie

Sinds 1983 bestaat in Reusel (Noord-Brabant) het Kempisch Kamerkoor. Opgericht door Tejo Wouters en sinds 2006 onder leiding van zijn broer Cees Wouters. Het koor bestaat uit 27 vaste zangers. Afhankelijk van een uit te voeren werk wordt de koorbezetting aangevuld met projectzangers.

Het Kempisch Kamerkoor blijft zich ontwikkelen en heeft in de loop van de jaren een zeer gevarieerd repertoire opgebouwd. Koorwerken uit de Middeleeuwen, Renaissance, Barok en Romantiek, maar ook van 20-eeuwse componisten zijn uitgevoerd in de Kempen en in het buitenland. Een overzicht hiervan vindt u bij uitvoeringen. Het koor heeft inmiddels een belangrijke plaats ingenomen in het culturele leven in de Kempen.

Sinds acht jaar wordt steeds op Goede Vrijdag de Johannes Passion van J.S. Bach uitgevoerd. In 2014 vond dat voor de eerste keer  plaats in de St. Willibrorduskerk in Eersel. Het koor werd op authentieke instrumenten ondersteund door Concerto Barocco.

De kracht van Het Kempisch Kamerkoor is een juiste balans tussen zeer hoge kwaliteit en plezier. Een zo hoog mogelijk muzikaal niveau is waar alle leden met veel toewijding naartoe werken. Onze grote muzikale samenhang wordt bereikt door een continue koorbezetting en heldere repetitieschema’s in combinatie met moderne hulpmiddelen om thuis de muziek in te studeren. Gezelligheid, sociale samenhang en een goede sfeer zijn daarbij onmisbare voorwaarden om tot kwalitatief volwaardige uitvoeringen te komen. Dit alles draagt eraan bij dat nieuwe en jonge zangtalenten zich al snel thuis voelen bij Het Kempisch Kamerkoor.

Heeft u interesse om lid te worden? Klik hier voor contact.

Dickens Festijn Wintelré

Optreden op sfeervol kerst evenement op 9 en 10 december 2017

Johannes Passion, Eersel
    30 maart 2018

De kaartverkoop via deze website is gestart! Klik hier.
    De kaartverkoop bij de voorverkoopadressen start na 1 januari 2018.

Dickens Festijn Wintelré
    Op 9 en 10 december zal Het Kempisch Kamerkoor kerstliederen zingen bij Het Dickens Festijn en Wintelré.

Hohoho!

Foto's Cantate Concert

Er staan foto's van het Cantate Concert in Goirle, klik hier.