Johannes Junior > Deelnemers & begeleiding

Deelnemers:
• Basisschool St. Bernardus ‘t Loo: groepen: 6, 7 & 8
• Basisschool De Klepper Luyksgestel: groepen 5 & 7b
• Basisschool de Zonnesteen Bergeijk: groep 7
• Basisschool Prinses Beatrix Bergeijk: groep 7
• Basisschool St. Willibrordus Riethoven: groep 7 & 8

De kinderen zullen worden voorbereid op de uitvoering in vier lessen door:
Rinie Van De Velde: uitleg over het Passieverhaal en de componist Johann Sebastian Bach.
Pieter van den Broek: uitleg over barokmuziek, barokinstrumenten en het koor.
Tijdens de lesjes worden ook een aantal spreekkoren ingestudeerd die heel belangrijk zijn voor het verhaal tijdens de uitvoering.

 

Pieter van den Broek

Pieter van den Broek is al enkele jaren als muziekdocent werkzaam in de regio de Kempen. Met een passie voor muziek en geïnspireerd door de muzieklessen tijdens zijn middelbare schooltijd koos hij na het vwo op het Rythovius College in Eersel voor de opleiding ‘Docent Muziek’ aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, waar hij in 2016 zal afstuderen. Hij is als muziekdocent werkzaam bij o.a. muziekschool Art4U in de gemeentes Bergeijk, Eersel en Veldhoven. Daarnaast geeft hij slagwerklessen, dirigeert hij een jeugdorkest voor accordeon leerlingen, is hij dirigent bij de slagwerkgroep Theodatus in Luyksgestel en verzorgt hij workshops vanuit zijn eigen bedrijf Pantalon Musics opgericht in 2013. Vanuit Art4U al voornamelijk werkzaam op de basisscholen als muziekdocent voor de klas, verzorgt hij met verve de repetities van de muzikale onderdelen van de Johannes Junior in de lessen voor de groepen zes, zeven en acht.

 

Rinie Van De Velde

Rinie Van De Velde is theoloog/docent Levensbeschouwing en tevens lid van Het Kempisch Kamerkoor. Zij heeft meer dan 25 jaar het vak Levensbeschouwing gedoceerd aan het Pius X-College te Bladel. Sinds de eerste uitvoering van de Johannes Passion door Het Kempisch Kamerkoor heeft zij haar leerlingen enthousiast weten te maken en uitleg gegeven over de Johannes Passion ter voorbereiding op hun aanwezigheid tijdens het concert. Hun aanwezigheid beschrijven zij na afloop altijd in rake reacties! Rinie is dan ook de persoon bij uitstek om ditmaal de basisschoolkinderen alles uit te leggen over het Passieverhaal dat Bach koos als inspiratie voor zijn Johannes Passion.

  Sponsors Johannes Passion

  Wij danken onze sponsors:

  Johannes NIEUWS

  Meine Seel
  Op zaterdagavond 28 oktober zullen wij in Goirle een Bach Cantate Concert (Cantates BWV 10 en 14) uitvoeren, met 4 solisten en Conerto Barocco. Na de zomervakantie start de kaartverkoop.

   

  Johannes Junior

  Op 14 april stond er een mooi artikel in het Eindhovens Dagblad over de 2e editie van de Johannes Junior. Lees hier

  Nieuwe foto's online
  Er staan weer nieuwe foto's online:
  - Foto's van de Passie kunstwerken 
  - Foto's van Johannes Junior 
  - Foto's van de lezing en openbare repetities (Vessem, Breugel en Waalre). 

  Agenda

  Klik hier voor de uitgebreide agenda van het  Johannes Passion jubileumjaar.


  Bach Cantate Concert BWV 10 & 14

  28 oktober 2017 te Goirle

  Vrienden van het koor

  Bent u een liefhebber van cultuur en houdt u net als wij van hoge kwaliteit en maatschappelijke betrokkenheid?

  Bent u een vaste bezoeker van onze concerten en aanverwante projecten? Word dan Vriend van Het Kempisch Kamerkoor en kom met korting naar onze concerten!

  Lees meer