Johannes Junior > Organisatie

Projectteam Johannes Passion de Kempen

De Johannes Junior wordt in 2018 georganiseerd door onze nieuwe Stichting in samenwerking met Art4U Kunsteducatie en Brede School Veldhoven. Beiden vormen een belangrijke schakel in het aanbieden van culturele projecten aan basisscholen. Maar ook dankzij een bijzonder prettige samenwerking, het uitwisselen van expertises en een open houding, hebben wij samen het project tot een hoger niveau weten te tillen wat heeft geresulteerd in de grootste deelname aan de Johannes Junior tot nu toe.

Stichting Passionele Projecten de Kempen
In november 2016 is de organisatie van Johannes Passion de Kempen overgegaan in Stichting Passionele Projecten Kempen, met als hoofddoel de uitvoering van de Johannes Passion op Goede Vrijdag en alle deelprojecten daaromheen nog voor vele jaren mogelijk te maken.
Johannes Passion de Kempen is in de laatste jaren uitgegroeid tot veel meer dan alleen het concert op Goede Vrijdag en de openbare generale repetitie op Witte Donderdag. Laagdrempelige, educatieve en sociaal-maatschappelijke deelprojecten zijn onderdeel geworden van de aanloop naar de Johannes Passion, waarbij de muzikale beleving en het kennismaken met de Johannes Passion van Bach centraal staan. Dit jaar zijn we met de derde editie van het basisschoolproject de Johannes Junior in Veldhoven. Naast het projectteam zijn er ook verschillende commissies actief om alle aspecten van de organisatie in goede banen te leiden. Daarnaast kunnen we rekenen op de inzet van vele koorleden en vrijwilligers en een zeer betrokken Comité van Aanbeveling.

 

Art4U Kunsteducatie
Met vestigingen in Veldhoven, Bergeijk en Eersel is Art4U Kunsteducatie een grote aanbieder op het gebied van muziek- en cultuuronderwijs in regio de Kempen. Jong en oud kunnen kiezen uit een gevarieerd cursusaanbod : muzieklessen voor diverse instrumenten, zanglessen en zelfs verschillende theater- en danscursussen. Vanuit deze lessen worden vaak ook ensembles gevormd en met enige regelmaat zijn er ook grote projectconcerten van leerlingen en docenten. De Kempentour is een mooi voorbeeld waarbij muziekleerlingen met behulp van een heuse tourvrachtwagen overal in de Kempen optreden.
Ook is Art4U aanbieder van basisschoolprojecten waarmee zij cultuur- en muziekeducatie in de klas verzorgen. Onze Johannes Junior is daar inmiddels ook onderdeel van!

Brede School Veldhoven

De Brede School is een verbreding van het primair onderwijs met allerhande diensten en activiteiten in één concept. Een netwerk van diensten en dienstverleners rondom kinderen van 0-16 jaar. Alle ingrediënten grijpen in elkaar, versterken elkaar en worden aangeboden in dagarrangementen. Zeer gevarieerd en op maat. Het primair onderwijs vormt altijd het hart van dit netwerk waaraan welzijn, jeugdwerk, zorg, kinderopvang, peuterspeelzaalwerk en culturele en sportieve activiteiten toegevoegd kunnen worden. Al naar gelang het verlanglijstje.

 

  Agenda

  Autumn Hymn
  werken van o.a. Gerben vd Veen

  Datum: 27 oktober 2018
  aanvang: 20.15 uur

  Locatie: Annetje van Puijenbroekkapel, C.C. Jan van Besouw, Thomas v. Diessenstraat 1, Goirle

   

   

  Kaartverkoop: Jan van Besouw 

  NIEUWS

  Rabo Clubkascampagne

  De Rabobank Clubkascampagne heeft voor de Stichting Passionele Projecten De Kempen het bedrag opgeleverd van € 122,50. Dit betekent dat voor de Stichting 35 stemmen zijn uitgebracht. Iedereen dank daarvoor!

  Interview Norbert Kunst

  Interessant interview met Norbert Kunst, leider van Concerto Barocco. Klik hier om het te lezen.

   

  Nieuwe foto's online 

  Kick Off 19 jan

  Vocale Lezing 27 febr

  Bach aan Bed 13 mrt

  Bach in Beeld 23 mrt

  Johannes Junior 29 mrt

  Johannes Passion Concert 30mrt

  Vrienden van het koor

  Bent u een liefhebber van cultuur en houdt u net als wij van hoge kwaliteit en maatschappelijke betrokkenheid?

  Bent u een vaste bezoeker van onze concerten en aanverwante projecten? Word dan Vriend van Het Kempisch Kamerkoor en kom met korting naar een Vriendenconcert.

  Lees meer