Johannes Junior > Solist en Danser

Soliste: Kyra van Camerijk

Kyra van Camerijk behaalde in 2014 haar diploma Docent Muziek aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. Zij studeerde af met een 9,1 voor haar zangexamen. Tijdens haar studie heeft zij de keuze gemaakt om zich voornamelijk te richten op klassiek repertoire. Sinds 2014 wordt zij gecoacht door Maria Acda. Daarnaast volgde Kyra masterclasses bij o.a. Jard van Nes en Maarten Koningsberger.

In 2012 is zij als soliste gevraagd om met het Studentenorkest De Ontzetting een tourneereeks van twee weken door China te maken. Daarnaast was zij als soliste te horen met werken van Bach, Bernstein, Fauré, Grieg, Gjeilo, Gluck, Schubert, Strauss Jr. en Tippett.

Ook zong zij afgelopen jaren regelmatig mee met het Brabant Koor, Tilburgs Vocaal Ensemble en FBach koor en orkest. Werken waaraan zij meewerkte waren o.a. Ein Deutsches Requiem (Brahms), Petite Messe Solennelle (Rossini), Requiem (Mozart), Stabat Mater (Mul, Strategier en De Klerk), Un soir de neige (Poulenc) en Weihnachtsoratorium (Bach). Naast haar werkzaamheden als zangeres is Kyra ook actief als zangdocent, muziekdocent en als koordirigente van Popkoor Zo!

Danseres: Jikke Weijers
Voor de Johannes Junior van 2017 neemt Jikke Weijers het dansstokje over van haar zus Lotta. Ook Jikke is een ervaren en talentvolle danseres. Speciaal voor de Johannes Junior danst zij een geheel eigen choreografie, afgestemd op de sopraanaria’s ‘Ich folge dir gleichfalls ‘ en ‘Zerflieβe, mein herze’ gezongen door Kyra van Camerijk.

Jikke Weijers over zichzelf:
“Begonnen als vuurvliegje toen ik 4 was. Nu heel wat jaren, lessen, optredens, workshops, verschillende stijlen en ervaring verder, de Johannes Junior. Op het moment dans ik vooral klassiek ballet en modern en ik vind het nog steeds heel leuk om te doen. Deze dans in mijn eentje doen is een leuke uitdaging voor een mooi project. Ik heb er zin in!"

Johannes NIEUWS

Meine Seel
    Op zaterdagavond 28 oktober zullen wij in Goirle een Bach Cantate Concert (Cantates BWV 10 en 14) uitvoeren, met 4 solisten en Conerto Barocco. Na de zomervakantie start de kaartverkoop.