Johannes Passion algemeen

Johannes Passion - J.S. Bach

BWV 245

Op 19 april 2019 zal de Johannes Passion weer klinken in de St.Willibrorduskerk in Eersel (Noord-Brabant). Wat 12 jaar geleden begon als een gedurfd project is inmiddels uitgegroeid tot een niet meer weg te denken traditie. Met recht wordt er gesproken over dé Johannes van het Zuiden. Elke volgende uitvoering door Het Kempisch Kamerkoor van de Johannes Passion is nooit een herhaling van eerdere uitvoeringen. Bewust wordt gezocht naar de authentieke klank om de beleving zo dicht mogelijk bij de originele uitvoering te brngen. Iets waar alle meewerkende musici met hart en ziel naar toe werken om het u met alle passie te laten ervaren. Liefhebber of voor de eerste keer? Een must om gehoord te hebben. En een mooie start van het paasweekend. Begin december start via www.johannespassionbach.nl de online kaartverkoop.

De Johannes Passion van 2019 Wordt uitgevoerd door:

• Het Kempisch Kamerkoor
  • Concerto Barocco

Solisten:

• Sopraan: Nikki Treurniet
  • Evangelist en aria’s: Jan van Elsacker
  • Altus: Oscar Verhaar
  • Christus: Huub Claessens
  • Bas-arias: Marcel van Dieren
  • Viola da Gamba: Ralph Rousseau

Onder algehele leiding van Cees Wouters

De stichting Passionele Projecten heeft weer een interessante agenda samengesteld rondom de Johannes Passion. Klik hier voor de uitgebreide agenda. Wij mogen u hopelijk begroeten op één van onze optredens!

Zonnebloemconcert

Vrijdag 21 december van 13.30 tot 16.30

Eikenburg Eersel (besloten)

Johannes Passion, Gulpen

12 april 2019

De kaartverkoop hiervoor wordt t.z.t. bekend gemaakt.

Johannes Passion, Eersel

19 april 2019

De kaartverkoop is gestart via www.johannespassionbach.nl

Rabo Clubkascampagne

De Rabobank Clubkascampagne heeft voor de Stichting Passionele Projecten De Kempen het bedrag opgeleverd van € 122,50. Dit betekent dat voor de Stichting 35 stemmen zijn uitgebracht. Iedereen dank daarvoor!

Interview Norbert Kunst

Interessant interview met Norbert Kunst, leider van Concerto Barocco. Klik hier om het te lezen.

Concert Autumn Hymn 27 okt 2018