JP Concertagenda

Wilt u automatisch op de hoogte worden gehouden van onze concertagenda? Like ons op Facebook, volg ons op Twitter of geef ons uw e-mailadres door d.m.v. het contactformulier.

Agenda jubileumjaar Johannes Passion de Kempen

Bach Pilgrimage Prologo 2017

Bach in de buurt
Nieuwsgierig hoe een uitvoering als de Johannes Passion tot stand komt? Waar let de dirigent op? Hoe zorgt het koor ervoor dat ‘de zoveelste uitvoering’ nog steeds een uitdaging blijft? Neem een kijkje achter de schermen en kom luisteren bij een Openbare (Generale) Repetitie. U krijgt de gelegenheid het koor en de dirigent te ontmoeten en vragen te stellen.

Muzikale lezing Johannes vs Matthaus

Aanvang 20.15 uur - 22.00 uur
Toegang € 12,50 | Vrienden van Het Kempisch Kamerkoor € 10,-

Kunstproject
Middelbare scholieren zijn uitgedaagd een kunstwerk te maken vanuit hun invulling en beleving van het thema Passie. Uitleg van het oorspronkelijke Passie verhaal en de muziek van de Johannes Passion van Bach dienen ter inspiratie. Op vrijdag 7 april om 14.00 uur wordt de expositie officiëel geopend.
Datum Vrijdag 7 april 2017 (t/m Goede Vrijdag 14 april te bezichtigen)
Locatie St. Willibrorduskerk Eersel
Aanvang 14.00 uur - 15.00 uur
Toegang Gratis, iedereen is welkom!

Na een succesvolle première in 2016, dit jaar voor de tweede keer de Johannes Junior. Het Passieverhaal volgens Johannes is herschreven naar kinderbeleving. Een professioneel verteller zal de kinderen en u tijdens de uitvoering meenemen door het nog altijd actuele passieverhaal, terwijl het orkest speelt, een solist zingt, en Het Kempisch Kamerkoor meezingt met een speciaal gevormd kinderkoor. Kom en ervaar het zelf!
Datum Donderdag 13 april 2017
Locatie Theater Camping de Paal, De Paaldreef 14, Bergeijk
Aanvang 14.00 uur - 15.00 uur
Toegang Gratis voor kinderen | € 3,- voor volwassenen

Passie Menu
Combineer het Johannes Passion Jubileumconcert met een Passie Menu! Ook dit jaar kunt u weer genieten van een heerlijk Passie Menu, in drie eetgelegenheden aan de Markt in Eersel: Restaurant de Bengel, Restaurant ’t Menneke en Dinee-café Veertien.
Datum Goede Vrijdag 14 april 2017
Aanvang Tusen 17.30 uur - 19.45 kunt u dineren (laatste reservering om 19.00 uur)
Toegang € 25,- (2-gangenmenu incl. 1 consumptie)
Aanmelden via de website (U kunt daar ook zien wat er op het Passie Menu staat)

VIP arrangement
Bedrijven en particuliere donateurs wijzen wij graag op de mogelijkheid gebruik te maken van ons exclusieve VIP-arrangement! Bestaande uit een diner in restaurant d’Ouwe Tramhalte, het concert in de St. Willibrorduskerk en naborrel in Dinee-café Veertien. Een bijzondere gelegenheid om kennis te maken met het bruisende culturele leven en de bedrijvigheid van de Kempen.
Aanvang vanaf 16.30 uur
Aanmelden via website

Jubileumconcert Johannes Passion BWV 245
Zelfs deze jubileumuitvoering is geen herhaling van de voorgaande keren. Nieuwe inzichten uit de muziek literatuur geven elke volgende uitvoering verdieping, verbreding en nieuwe accenten op bijzondere passages uit deze pure barokmuziek. O.l.v. Cees Wouters wordt door het koor, barokorkest Concerto Barocco en de gerenommeerde baroksolisten gezocht naar de authentieke barokklank om de beleving zo dicht mogelijk bij de originele uitvoering te brengen. Bent u een liefhebber of komt u voor de eerste keer? Het is een must om eens in uw leven gehoord te hebben!
Locatie St. Willibrorduskerk Eersel, Kerkstraat 31, Eersel
Aanvang 20.15 uur - 22.30 uur, kerk toegankelijk vanaf 19.15 uur
Toegang 1e rang € 30,- | 2e rang € 27,- | 3e rang € 23,-
CJP, koren en Vrienden van Het kempisch Kamerkoor: korting (zie website)

Klik hier voor kaarten

Bach Cantate Concert BWV 10 & 14 MEINE SEEL
28 oktober 2017 om 20.00 uur
Op 28 oktober is onze laatste jubileumactivteit: een Bach Cantate Concert van de Cantates BWV 10 en 14. Voor dit concert wordt Het Kempisch Kamerkoor versterkt met 10 gastzangers & -zangeressen.

Orkest: Concerto Barocco.

Solisten:
Mariana Pimenta, Sopraan
Aleksan Chobanov, Altus

Tigran Matinyan, Tenor
Dody Soetanta, Bas Bariton

Wij zullen zingen in de kapelzaal van Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle. Klik hier om een kaartje te bestellen.

Bent u een liefhebber van cultuur en houdt u net als wij van hoge kwaliteit en maatschappelijke betrokkenheid? Bent u een vaste bezoeker van onze concerten en aanverwante projecten? Overweeg dan om Vriend van Het Kempisch Kamerkoor en/of Johannes Passion de Kempen te worden!

Klik hier voor meer informatie.

Kaartverkoop Meine Seel
    Wilt u kaarten kopen voor het Cantanteconcert? Stuur een mail naar info@kempischkamerkoor.nl voorzien van uw naam en het aantal kaarten dat u wilt bestellen.
    Maak het bedrag van het aantal kaarten dat u bestelt maal 15 euro over op rekening NL88RABO0143460501 t.n.v. Kempisch kamerkoor onder vermelding van 'kaarten Cantate Concert' en uw naam.
    Op 28 oktober liggen de kaarten voor u op naam klaar bij de kassa. Er zijn geen rangen of vaste plaatsen.