Johannes Passion 2018

Concert Johannes Passion

Reacties op het Johannes Passion concert van 30 maart j.l.

Wij hebben gisteravond genoten van jullie indrukwekkende uitvoering van de Johannes Passion. Vooral in het 2e deel raakten dirigent, solisten, koor en orkest en een flow die voor het publiek voelbaar werd, zowel fysiek als emotioneel. Het was een eenheid in optima forma. De stiltes, net na het sterven van Jezus, en na de laatste koraal maakten diepe indruk op ons. Dank aan iedereen die deze uitvoering gestalte heeft gegeven. Marie-Louise en Jan van den Abbeelen.

Gezien/gehoord Johannes Passion (J.S. Bach). Omdat het ED waarschijnlijk wederom geen verslag doet van de uitvoering van de Johannes Passion in Eersel wil ik de lezers graag laten weten wat ik beleefd heb op Goede Vrijdag. Dirigent Cees Wouters wist de nuances mooi tevoorschijn te toveren uit de kelen van het Kempisch Kamerkoor en de historische instrumenten van Concerto Barocco. Met name in de stukken in driekwartsmaat zat zodoende een beheerste dynamiek. Het koor was gedreven en liet veel schakeringen horen: van gedragen en ingetogen in de koralen tot martiaal en heftig als het volk aan het woord was. De solisten waren stuk voor stuk een genoegen om naar te luisteren. Toch wil ik de evangelist, Jan van Elsacker, er graag even uitlichten. Die rol lijkt hem op het lijf geschreven. Hij is meer dan een verteller. Hij weet je te overtuigen en dat doet hij door op een subtiele manier lyriek mee te geven aan zijn prachtige stem. Hopelijk volgend jaar de twaalfde editie van dit indrukwekkende concert in de St. Willibrorduskerk. Toon van Overdijk.

Van harte gefeliciteerd met de prachtige uitvoering van de Johannes Passion op Goede Vrijdag. Het was voor ons de eerste keer dat we een dergelijke uitvoering bijwonen. Vergelijkingsmateriaal hebben we hierdoor (nog) niet.

Onze ervaring was dat we het prachtig vonden. De begeleidende tekst in het boekje was zeer prettig om betrokken te blijven bij de hele uitvoering en om de muzikale keuzes te begrijpen. Persoonlijk vond ik nr 16b en 16d overdonderend mooi, zoals de kleine stukjes tekst werden ‘uitgebuit’ door het koor. Heel veel succes verder, Anke Maas en familie.

Luceat Eis van Gerben van der Veen

Datum: 27 oktober 2018

Locatie: Annetje van Puijenbroekkapel, C.C. Jan van Besouw, Thomas van Diessenstraat 1, Goirle

Interview Norbert Kunst

Interessant interview met Norbert Kunst, leider van Concerto Barocco. Klik hier om het te lezen.

Kick Off 19 jan

Vocale Lezing 27 febr

Bach aan Bed 13 mrt

Bach in Beeld 23 mrt