Johannes Passion > Solisten 2017

Aan de Johannes Passion van 2017 werken de volgende solisten mee:

(Door op de naam te klikken, krijgt u meer informatie)

sopraan: Nikki Treurniet

evangelist en aria’s: Johannes Weiss

altus: Oscar Verhaar
Oscar Verhaar
Dit jaar zal ik voor de derde keer bij jullie de Johannes zingen. En net als jullie vier ik een jubileum, want in 2007 zong ook ik mijn eerste Johannes Passion. Dus eigenlijk heel leuk dat we dat samen vieren. Wat ik bij jullie altijd fijn vind is sowieso dat het koor klein is, waardoor je veel details kunt horen en dat Cees in de altaria's, waarbij slechts een klein gedeelte van het orkest speelt, veel vrijheid aan zijn musici laat.

Christus: Ronald Dijkstra

bas-arias: Raoul Steffani

Viola da Gamba: Ralph Rousseau
De passietijd is voor elke gambist een buitengewoon intensieve tijd: ineens is een anders nauwelijks bekend instrument zeer gevraagd voor de passies van JS Bach. Voor mij persoonlijk voelt het als een soort vastentijd: heel veel concerten achter elkaar, heel hard werken en dan is het ineens afgelopen.
Goede vrijdag. En wat is er dan mooier om op die avond de lange reeks passieconcerten af te sluiten in je geboorteplaats! Eersel. Eén van de Acht Zaligheden. In de kerk waar ik gedoopt ben. Met het kerkhof waar mijn vader begraven ligt. In een concert geleid door mijn goede vriend Cees Wouters, met wie ik al meer dan 25 jaar concerten geef. Met een prachtig intiem koor en een cast solisten die ik goed ken. Het ontroert me elk jaar. Inmiddels is het een traditie die ik voor geen goud zou willen missen.

Johannes NIEUWS

Meine Seel
    Op zaterdagavond 28 oktober zullen wij in Goirle een Bach Cantate Concert (Cantates BWV 10 en 14) uitvoeren, met 4 solisten en Conerto Barocco. Na de zomervakantie start de kaartverkoop.